Lichtstudie en relighting

 

Industriële led-verlichting: bespaar energie en verhoog werkcomfort

 

Wilt u graag overstappen naar industriële led-verlichting in uw magazijn, bedrijf of restaurant? Leloup & Co bvba denkt actief met u mee over een energiezuinige en toekomstgerichte relighting-oplossing die naadloos aansluit bij uw noden en wensen. Als erkende TRILUX-installateur met ruim 30 jaar ervaring verzekeren wij u steeds van de hoogste kwaliteit en de meest vernieuwende systemen op de verlichtingsmarkt.

 

Wat houdt ‘relighting’ of ‘relamping’ juist in?

 

Licht heeft een grote invloed op het energieverbruik, de veiligheid, de productiviteit en het comfort binnen uw industriële bedrijf, kantoor, ziekenhuis, winkel of school. Daarom is het van cruciaal belang dat de verlichting volledig up-to-date is en afgestemd is op de activiteiten binnen uw werkruimte. Bij een relighting- of relamping-project vervangen we de bestaande bedrijfsverlichting door energiezuinige en duurzame (industriële) led-verlichting. Graag meteen werk maken van uw relighting-project? Contacteer de experten van Leloup & Co bvba voor informatie of advies.

 

Voordelen van industriële led-verlichting en relighting

 

Forse energiebesparing

Industriële led-verlichting verbruikt zo’n 80 à 90% minder stroom dan traditionele verlichting en geldt daarmee als de meest energiezuinige verlichtingsbron op de markt. Bij led-lampen gaat er ook praktisch geen energie verloren aan warmte, wat bij gloei- of halogeenlampen wel het geval is.

 

Hogere lichtsterkte

U hoeft helemaal niet zoveel led-lampen te installeren om uw kantoor, magazijn, school, ziekenhuis of fitnesscentrum optimaal te verlichten. Industriële led-verlichting zet tot wel 90% van de opgenomen energie om in zichtbaar licht, terwijl dat bij andere verlichtingsbronnen slechts 35 of 10% is.

 

Langere levensduur

Led-lampen kennen ongeveer 50.000 branduren en gaan dus zo’n 50 keer langer mee dan traditionele gloeilampen. Industriële led-verlichting is daarom bijzonder duurzaam en dient minder snel vervangen te worden.

 

Opmerkelijke kostenbesparing

Industriële led-verlichting verbruikt minder, levert meer licht op én gaat langer mee, wat er dus voor zorgt dat u heel wat kosten bespaart. Dankzij industriële led-verlichting kunt u daardoor tot wel 90% op uw elektriciteitskosten besparen. U heeft uw relighting-investering veelal binnen de 2 à 3 jaar terugverdiend.

 

Ecologisch verantwoord

Kiezen voor relighting is ook kiezen voor het milieu. Zoals hierboven vermeld, verbruiken led-lampen een stuk minder energie en gaan ze 50 keer langer mee dan traditionele verlichtingsbronnen. Industriële led-verlichting is daarnaast recycleerbaar, zorgt voor een lagere CO2-uitstoot  en bevat geen schadelijke metalen of gevaarlijke stoffen.

 

Snelle reactietijd

TL-buizen en spaarlampen moeten een tijdje ‘opwarmen’ vooraleer ze ten volle licht geven. Industriële led-verlichting, anderzijds, kent geen opwarmtijd en werkt meteen op volle sterkte. Dit is tevens handig in werkruimtes waar er snel licht moet zijn.

 

Verbeterde veiligheid

In tegenstelling tot gloei- en halogeenlampen worden led-lampen nauwelijks warm. Dit maakt het makkelijker om de industriële led-verlichting te vervangen en verbetert de brandveiligheid binnen uw gebouw.

 

Verhoogde productiviteit

We merken allemaal op dagelijkse basis hoe belangrijk licht is voor ons welzijn, ons comfort en onze (werk)prestaties. Ook in magazijnen, kantoren, winkels en ziekenhuizen zorgt de juiste bedrijfsverlichting voor een verhoogde productiviteit, concentratie, motivatie en creativiteit van de medewerkers. Door te investeren in industriële led-verlichting boost u dus de workflow van uw collega’s en/of personeel.

 

Heeft u recht op een relighting-premie?

 

Van de Vlaamse Overheid kunt u een premie ontvangen wanneer u energiebesparende maatregelen treft en investeert in energiezuinige bedrijfsverlichting. Deze relighting-premie kunt u rechtstreeks aanvragen bij Fluvius. De premie is enkel geldig wanneer uw bedrijfsgebouw van vóór 2006 dateert en wordt per ruimte slechts eenmaal toegekend. Heeft u nood aan subsidieadvies? Dan kunt u ook terecht bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

 

Ons stappenplan voor uw relighting-project

 

1) Analyse huidige bedrijfsverlichting

We analyseren uw huidige bedrijfsverlichting en bestuderen de te verlichten ruimtes. We brengen uw wensen, noden en lichtbehoeftes nauwkeurig in kaart.

 

2) Lichtstudie

We voeren een minutieuze lichtstudie uit met het oog op energiebesparing en verbetering van het lichtcomfort. Bij de lichtstudie houden we steeds rekening met de onderhoudskosten, de investering en het rendement. De lichtstudie geeft u dus ook een beter inzicht in de mogelijke jaarlijkse besparing en de terugverdientijd van de investering.

 

3) Voorstel op maat

Nadat we de lichtstudie volledig hebben uitgewerkt, ontwerpen we een innovatieve relighting-oplossing op maat conform de geldende normen. We bepalen welke industriële led-verlichting aangewezen is, hoeveel led-lampen er nodig zijn en waar die precies moeten komen. Het voorstel kunt u in deze fase nog steeds wijzigen waar nodig.

 

4) Installatie van industriële led-verlichting

Gaat u akkoord met de verlichtingsplannen? Dan komt ons deskundige team ter plaatse om de kabels, kabeldraagsystemen, fittingen en led-lampen te installeren.

 

Overzicht van alle relighting-mogelijkheden

 

Dient uw magazijn beter verlicht te worden? Heeft u nood aan specifieke verlichting zodat uw voedingswaren niet verkleuren? Wilt u elektriciteit besparen in uw restaurant? Voor elke uitdaging en werkomgeving heeft Leloup & Co bvba de juiste verlichtingsoplossing. Als erkende installateur van TRILUX kunnen we een breed scala aan kwaliteitslampen plaatsen. Uiteraard kunnen we ook industriële led-verlichting van andere merken installeren afhankelijk van uw voorkeuren.

 

Conventionele verlichtingssystemen

 

Binnenverlichting

Buitenverlichting

·         downlighters en spots

·         inbouwarmaturen

·         opbouwarmaturen

·         wand- en plafondarmaturen

·         pendelarmaturen

·         staande en tafelarmaturen

·         led-lichtkanaalsystemen

·         waterdichte armaturen

·         lijnverlichting

·         noodverlichting

·         grondinbouwarmaturen

·         spots

·         markeringsarmaturen

·         lichtzuilen

·         wand- en plafondarmaturen

·         schijnwerpers

·         mastarmaturen

·         pendelarmaturen

·        noodverlichting

 

Intelligente verlichtingssystemen

 

Naast de meer klassieke verlichtingssystemen plaatsen we ook steeds meer intelligente verlichtingssystemen. Waarom? We geloven steevast dat deze slimme verlichtingsinstallaties de toekomst vormen. Intelligente verlichting kan uitgerust worden met o.a. aanwezigheidsdetectoren en cloudtoegang en kan in 1-2-3 aangestuurd worden via een lichtmanagementsysteem. Via de integratie van Location-Based Services kunnen daarnaast ook Heat Mapping, Indoor Navigation en Asset Tracking geïmplementeerd worden. Deze next-level relighting-oplossing verlaagt uw energieverbruik tot wel 85% in vergelijking met conventionele verlichtingsoplossingen.

 

Waarom samenwerken met Leloup & Co bvba?

 

Ruim 30 jaar ervaring

Ons getalenteerde en bekwame team heeft al meer dan 3 decennia ervaring op vlak van elektrische deel- of totaalprojecten in de industriële, tertiaire en medische sector. Onze vakkennis reikt daardoor veel verder dan elektrotechnische installaties alleen en stelt ons in staat om een totaalpakket aan te bieden, van relighting en automatisatie tot de installatie van toegangscontrole- en ventilatiesystemen.

 

Meedenken én vooruitdenken

We denken samen actief na over een relighting-oplossing die niet alleen vandaag, maar ook morgen de vruchten afwerpt. Hierbij houden we altijd rekening met uw specifieke voorkeuren en behoeften. De combinatie van uw input en onze technische knowhow resulteert steeds in een geslaagd eindresultaat.

 

Meest recente technieken op de markt

Nieuwe trends op vlak van elektrotechniek? Wij hebben ze als eerste gespot. We volgen doorlopend opleidingen om ons bij te scholen en op de hoogte te blijven van de modernste technieken. Zo kunnen we u steeds de meest hoogwaardige industriële led-verlichting bieden.

 

Projectbegeleiding van A tot Z

Doorheen het volledige relighting-project staat u in rechtstreeks contact met één aanspreekpunt. Een vertrouwensrelatie en transparante communicatie met onze klanten is voor ons van fundamenteel belang.

 

Snelle en betrouwbare service

Ondervindt u toch een probleem met uw industriële led-verlichting? Onze flexibele medewerkers staan voor u klaar. We zijn steeds binnen het uur bij u ter plaatse om het probleem op te lossen. Zo wordt uw workflow zo min mogelijk verstoord.

 

Van start gaan met uw relighting-project?

 

Met de industriële led-verlichting van Leloup & Co bvba verhoogt u werkcomfort, productiviteit en veiligheid binnen uw bedrijf, terwijl uw energiefactuur daalt.

 

CONTACTEER ONS